Alle toernooien

Openingstoernooi
Het seizoen start ieder jaar begin april met het openingstoernooi. Iedereen kan zich individueel inschrijven. De toernooicommissie deelt vooral een schema in van dubbel- en mixpartijen, waarmee de deelnemers gemiddeld drie tot vier wedstrijdjes spelen van een 30 tot 40 minuten. Indeling naar sterkte met steeds wisselende partners.

Clubkampioenschappen Dubbels
In juni organiseert de wedstrijdcommissie in een lang weekend het toernooi om de dubbeltitels binnen Avanti ’55. Inschrijven tot een week voor aanvang.

Burentoernooi
Ruwweg begin juli organiseert de toernooicommissie een uitwisselingsdag met The Insiders, onze buren.

Open Avanti-Insiders Toernooi
Tijdens de Vierdaagseweek organiseert de Open Toernooi Commissie (OTC) jaarlijks het Open Toernooi. Sinds 2016 samen de onze buren The Insiders: het Open Avanti-Insiders Toernooi. De finalemiddag op zondag gaat zelden voorbij zonder een bijzonder optreden. Leden en niet-leden kunnen inschrijven.

Nieuwe leden toernooi
Onregelmatig wordt een dubbeltoernooi georganiseerd voor alle leden die pas relatief kort lid zijn. Eenzelfde opzet als het openingstoernooi, waarmee het een makkelijke manier is om snel speelmaatjes binnen de club te vinden.

Invitatietoernooi
Begin september, op een vrijdagavond en zaterdag, vormen leden van Avanti ’55 een (al dan niet gemengd) dubbel met een invité (niet-lid) voor een gezelligheidstoernooi dat bol staat van optredens, culinaire hoogstandjes en verrassingen. De prijsuitreiking tijdens het slotfeest op zaterdagavond mag niemand missen. Inschrijven gedurende de zomer.

Clubkampioenschappen Single en Mix
Direct na het Mix Invitatie Toernooi organiseert de wedstrijdcommissie de clubkampioenschappen in de single en de gemengd dubbel. De finales zijn op zondag. Inschrijven tot een week voor de start.

Slottoernooi
Vergelijkbare opzet met het Openingstoernooi, maar nu markeert het de vroegere afsluiting van het gravelseizoen, pakweg eind oktober. Maar de banen blijven bij Avanti open zolang het kan!