Tenniskids jeugd t/m 12 jaar

tenniskids  BannerWorldTour2014(4)

Tennis Kids is een trainingsprogramma dat is ontwikkeld tijdens een samenwerkingsverband van tennisbonden over de hele wereld. Volgens dit principe kun je dan ook lessen volgen in heel veel landen. En dus ook bij Avanti.

Waarom is Tenniskids belangrijk?
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun!

Hoe is Tenniskids opgebouwd?
In het kort doorloop je 3 fases. De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn t/m 7 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.
Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6×12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 11-12 jaar en ouder. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Wedstrijden voor tenniskids
Het wedstrijdprogramma bestaat uit de World Tour, Groene competitie en toernooien. Meer informatie hierover vind je op de website www.tenniskids.nl

Informatie voor ouders
http://www.tenniskids.nl/Ouders/StartpaginaOuders/tabid/90/Default.aspx

Info Worldtour ouders

Voor vragen kunt u per mail contact opnemen met trainer Lennart van Campen: trainer@avanti55.nl