Spelerspasje en baan reserveren

Alleen met spelerspas kun je het clubhuis in, door de deur met de magneetstrip van je KNLTB-spelerspas van het slot te halen.

Reserveren van een baan met de KNLTB ClubApp

Verwijder evt. een oude versie, download de app voor iOS of Android en zoek naar “Avanti” als vereniging.
Om in te loggen moet mogelijk een nieuw MijnKNLTB account aangemaakt worden. Uitleg hierover is bij de KNLTB te vinden. Bij problemen neem contact op met tc@avanti55.nl .

Speeltijd
Voor een singlepartij 40 minuten, drie personen 50 minuten en dubbel 60  minuten. Tussen 12:00 en 18:00 uur is de speeltijd voor 2, 3 en 4 spelers gelijkgetrokken naar 60 minuten.

*Afhangen met het afhangbord in het clubhuis zoals hieronder beschreven is technisch nog mogelijk, maar vanwege Corona sinds 2020 niet meer toegestaan. Het reserveren van een baan gaat met de KNLTB ClubApp.*

Afhangen met behulp van touchscreen en kaartlezer in clubhuis
In het clubhuis hangt een touchscreen en een kaartlezer. Met behulp van je KNLTB ledenpas kun je daarop banen afhangen. Het touchscreen bedien je door met je vinger op het scherm te tippen. Wanneer je de aanwijzingen op het scherm volgt, wijst het zich vanzelf.

Afhangen in 7 stappen

 1. Standaard staat het scherm op de aanbiedingen pagina.
 2. Tip met je vinger de knop ‘Afhangen’ aan.
 3. Kies voor de knop ‘Alle vrije banen’ (of ‘Eerste vrije baan’, indien je sowieso de eerste vrije baan af wilt hangen).
 4. Het systeem vraagt nu om de passen door de kaartlezer te halen.
 5. Zodra alle passen door de kaartlezer zijn gehaald, druk dan op de knop ‘Spelers bevestigen’. Het volgende venster verschijnt.
 6. Hier kun je door een baan aan te tippen de baan naar keuze afhangen. Het volgende venster verschijnt.
 7. De baan is afgehangen en je kunt gaan tennissen op de aangegeven baan en tijd.

Tips

 1. Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor je naar de club gaat of je je pasje bij je hebt.
 2. Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je hebt de beschikking over je KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie.
 3. Het bestuur kan in speciale gevallen leden blokkeren omdat ze bijvoorbeeld geschorst zijn. Het betreffende lid is daarvan altijd persoonlijk op de hoogte gebracht.
 4. Doet je pasje het niet, dan kan het zijn dat de magneetstrook vuil is. Maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigt. Houd het pasje ook weg van magnetische velden en je smartphone. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet.
 5. Ga je dubbelen met zijn vieren, dan is het niet toegestaan om twee singlepartijen achter elkaar op dezelfde baan af te hangen om daardoor 10 minuten langer met zijn vieren te kunnen spelen. Dit ‘doorhangen’ is ten strengste verboden. Je mag wel ‘bijhangen’ door een 3e en 4e pasje bij een singlepartij te voegen. Dan win je 15 minuten speeltijd.
 6. Heb je toch problemen? Vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. Blijven de problemen zich voordoen, neem dan contact op met de ledenadministratie of de beheerder van het afhangbord: afhangbord@avanti55.nl (Joek Poort).

Voor meer informatie kijk ook op http://www.jiba-afhangbord.nl/handleiding/#1