Parkreglement

Parkreglement Avanti ’55

November 2022

Onze vereniging heeft de beschikking over 5 tennisbanen. Omdat een kleine 500 leden gebruik maken van deze banen, is voor de goede gang van zaken een parkreglement nodig. De belangrijkste regels zijn ook in een plaatje weergegeven.

Baanreservering

Om controle te houden dat alleen leden met geldige pas gebruik maken van de banen, is het verplicht dat iedereen die de baan betreedt gereserveerd heeft.

De vereniging maakt voor de reservering van de banen gebruik van de KNLTB ClubApp. Ieder lid kan zich na het betalen van de contributie in de KNLTB ClubApp aanmelden als lid van Avanti ’55. Daarmee kan een baan digitaal gereserveerd worden via smartphone of tablet. Op de gereserveerde baan kan dan een periode van 40 minuten voor singles, 50 minuten voor drie personen en 60 minuten voor dubbels worden gespeeld. Tijdens de middag is de enkelspeeltijd verlengd naar 60 minuten.

Na een regenbui is de eerste droge baan voor de training, als er op die tijd een trainingsbaan gereserveerd is.

Het is niet toegestaan te dubbelen door 2 keer single achter elkaar af te hangen.

Pasjes

Ieder lid ontvangt na het betalen van de contributie een KNLTB ledenpasje. Dit pasje is nodig om het clubhuis te betreden. Voor deelname aan toernooien en/of de competitie is het fysieke pasje vervangen door de digitale ledenpas in de KNLTB ClubApp, omdat die up-to-date is.

Speelgelegenheid

Alle jeugdleden t/m 17 jaar mogen tot 20.00 uur van de banen gebruik maken.
Vanaf 18 jaar is men jong-volwassen of senior lid en zijn er geen restricties qua baangebruik.
Er kan niet gespeeld worden op de banen die gereserveerd zijn voor onderhoud, clubactiviteiten of tennislessen.
De baanbezetting voor wat betreft toernooien en tennislessen is te vinden op de activiteitenkalender en op www.avanti55.nl .

Tennisballen

Tennisballen worden door de vereniging verstrekt. De ballen zijn opgeborgen in het ballenkastje in het clubgebouw en kunnen door alle leden worden gebruikt. Na gebruik dienen ballen terug te worden gestopt in het ballenkastje. De ballen worden regelmatig ververst met ballen van competitie of toernooien.
Ballen, overgeslagen in de tuinen van de buren van de banen 3, 4 en 5 mogen in geen geval worden opgehaald. Dit geldt ook voor de eventuele eigen ballen. Met de buren is afgesproken dat de tennisballen die in hun tuin terecht komen, door hen zelf worden terugbezorgd. 

Spelen bij licht

Op alle dagen kan er met licht gespeeld worden. Afhankelijk van de ‘vraag’ mag het licht aangemaakt worden in de volgorde:

 1. baan 1 en 2
 2. baan 3, 4 en 5

Uitzonderingen daargelaten gaat alle baanverlichting uiterlijk om 23.00 uur uit. Licht- en geluidshinder voor de buren moet voorkomen worden, zeker na 23:00 uur.

Gebruik van de baan
Algemeen

 • Als er onderhoud wordt gepleegd, dient u de baan te verlaten.
 • De banen zijn in principe geopend van half maart tot zo lang het weer het toelaat.

Tennisschoenen

 • Om schade aan de banen te voorkomen mag er uitsluitend met tennisschoenen gespeeld worden. Deze hebben een licht, inwendig, profiel. Schoenen met een grof, uitwendig, profiel beschadigen de baan en zijn daarom niet toegestaan.

Slepen

 • Om de baan in goede conditie te houden is men verplicht na iedere speelperiode de baan te slepen.
 • Sleep in één tempo in de rondte van hekwerk tot het net en van buiten naar binnen.
 • Sleep met één hand en houd zo altijd de plank op de grond(gravel).

Regen

 • Bij regen de banen niet bespelen.
 • Gaat het regenen tijdens het spelen, stop dan en sleep de baan nog voordat deze gaat glimmen en dus te nat is om te slepen.
 • Het is verboden om met een sleepnet door plassen te slepen.

Vorst/Opdooi

 • Bij opdooi zijn de banen niet bespeelbaar en zal de poort van het park gesloten zijn. Op de website (www.avanti55.nl) is te lezen wanneer de banen niet bespeelbaar zijn. Reserveringen worden dan gewist en nieuwe reserveringen worden onmogelijk gemaakt.

Introducé

Als men iemand wil introduceren gelden de volgende regels:

 • Men moet de naam van de introducé invullen in de KNLTB ClubApp.
 • Per introducé moet vooraf per iDeal betaald worden, € 6,00 per uur.
 • 1 persoon mag maximaal 4 keer in een jaar geïntroduceerd worden; als men vaker wil spelen, dient men lid te worden van Avanti ‘55.
 • Leden mogen niet beperkt worden in hun speelmogelijkheden en hebben te allen tijde voorrang op niet-leden. Reserveer een baan met een introducé dus zo laat mogelijk.

Bar

 • In het tennisseizoen is de bar van maandag tot en met vrijdag open van 19.00 – 23.30 uur. Hiertoe is een barrooster opgesteld.
 • Gedurende de vakantieperiode van medio juli tot augustus is de bar beperkt open.
 • Tijdens toernooien en competitie is de bar ook gedurende weekenden geopend.
 • Het is verboden om glas of serviesgoed de baan mee op te nemen.
 • Het is verboden zelf meegebrachte alcoholische dranken te nuttigen.