Over Avanti

Avanti ‘55 is een gezellige tennisclub voor jong en oud. Het tennispark ligt aan de van Haapsstraat in de wijk Groenewoud. Het park heeft 5 uitstekende, verlichte, gravelbanen en een omheinde oefenmuur.

Voorzieningen
Daarnaast heeft Avanti ’55 een leuk clubhuis, waarvan elk lid met een geldige ledenpas de deur kan openen. In het clubhuis tref je vervolgens aan: het digitale afhangbord, de kopijbus, de ruim gesorteerde bar met o.a. drie biersoorten op tap, de dames- en herenkleedkamers met wasbakken, douches en wc’s, tafels en stoelen en een zithoek met tv. Draadloos Internet (wifi) is beschikbaar. Er is een muziekinstallatie met Bluetooth- en koptelefoon-aansluiting voor je smartphone. We verwachten dat iedereen zuinig is op de spullen in het clubhuis en deze gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn.
In het tennisseizoen is de bar van maandag tot en met vrijdag open van 19.00 uur tot 23.30 uur. De bar wordt verzorgd door de leden zelf. Daarvoor is er een barrooster. Tijdens de vakantieperiode (eind juli tot eind augustus) is de bar gesloten. Tijdens toernooien en competitie is de bar ook gedurende weekenden geopend. Drankjes (en eten) kunnen genuttigd worden op het terras en in het clubgebouw. Je mag geen serviesgoed mee de baan opnemen.

Speelseizoen 
Het speelseizoen loopt van half maart tot begin februari van het volgende jaar. Als het weer goed is, zullen de banen ook in de winter open zijn. Begin februari (meestal na de Algemene Leden Vergadering) worden de banen 6 weken gesloten vanwege groot voorjaarsonderhoud. Dit is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.

De organisatie
Het bestuur van de club wordt bijgestaan door verschillende uitvoerende commissies en de ledenadministratie.

Spelerspasje, toegang clubhuis en digitaal afhangen
Elk lid krijgt na het betalen van de contributie een spelerspasje waarmee je het clubhuis in kunt en een baan gereserveerd kan worden via het digitale afhangbord. Het is verplicht om digitaal af te hangen voordat je de baan op gaat, ook als het niet druk is.
Dit ter controle dat alleen speelgerechtigde leden en hun introducés van de banen gebruik maken. Je kunt een baan pas digitaal reserveren als je met zijn tweeën bent. Afhangen kan alleen met geldige pasjes.
Voor introducés zijn geen introductiepasjes beschikbaar. Er kan dus slechts met introducés gespeeld worden als het niet druk is en niet alle banen zijn afgehangen. Van thuis uit kun je op de website van Avanti zien hoe druk het op de baan is, zonder in te hoeven loggen.
Je kunt niet vanaf thuis afhangen. Als je pasje het niet doet, neem dan contact op met de ledenadministratie. Deze lost het probleem op of regelt een nieuw pasje. Een instructie voor het gebruik van het systeem hangt naast het afhangbord

Banen
Elk jaar worden aan het begin van het seizoen de banen opnieuw geprepareerd. Paul, onze groundsman, is daarvoor verantwoordelijk. Hij wordt hierin bijgestaan door een aantal vrijwilligers.

Belangrijk :

  • Nadat je gespeeld hebt, moet je de baan slepen met behulp van het sleepnet in een vierkant en van buiten naar binnen.
  • Je mag niet met regen spelen.
  • Verwijder zelf geen plassen, zeker niet met het sleepnet.
  • Als er onderhoud gepleegd wordt, moet je van de baan af. Dat geldt ook wanneer er gesproeid wordt. Na een vorstperiode mag er niet gespeeld worden, de netten zullen dan neergelaten zijn.
  • Niet achter spelende mensen langs lopen, helemáál niet bij officiële wedstrijden tijdens competitie of toernooien.

Speelgelegenheid
Junioren (tot 17 jaar) mogen tot 20.00 uur van de banen gebruik maken. Vanaf het jaar waarin je 17 jaar wordt, ben je senior en mag je vrij spelen.
Uitzonderingen:
• Er kan niet gespeeld worden op banen die gereserveerd zijn voor clubactiviteiten. Op de activiteitenkalender is te vinden wanneer, hoe lang en welke banen bezet zijn voor deze activiteiten. De activiteitenkalender staat ook op de site.
• Banen waarop tennislessen gegeven worden, zijn ook niet beschikbaar om vrij te spelen. Deze staan op de activiteitenkalender.

Kleding en schoeisel
Om schade aan de banen te voorkomen, mag er alleen met tennisschoenen gespeeld worden. Trimschoenen of schoenen met een grof profiel zijn beslist niet toegestaan.
Verder moet je algemeen gangbare tenniskleding dragen.

Tennisballen
Tennisballen verzorgt de vereniging. De ballen liggen in het ballenkastje in het clubgebouw en mag je zo pakken. Na gebruik wel terugleggen in het ballenkastje. Ballen, overgeslagen in de tuinen van de buren van de banen 3, 4, en 5 mogen in geen geval worden opgehaald. Dit geldt ook voor de eventuele eigen ballen. Met de buren is afgesproken dat de tennisballen die in hun tuin terecht komen, door hen zelf worden terugbezorgd.

Labelavonden
Iedere maandagavond vanaf 19.30 uur is er voor senioren labelavond.

Tennislessen
Bij Avanti is het mogelijk training te volgen voor zowel junioren als volwassenen, voor beginners en gevorderden. Hou de website van Avanti’55 in de gaten voor actuele informatie omtrent tennislessen. Stuur voor meer informatie een mail naar  trainer@avanti55.nl .

Introductie
Als je iemand wilt introduceren die geen lid is dan gelden de volgende regels:

  • eigen leden mogen niet worden beperkt in hun speelmogelijkheden (als alle banen bezet zijn kan het dus niet); Introducés kunnen niet afhangen;
  • je moet de naam van de introducé en speeldatum in het introductieschrift opschrijven, voordat je de baan opgaat;
  • per introductie moet € 5,- betaald worden voor seniorleden en € 3,- voor juniorleden (tot 17 jaar). Het geld doe je in een envelop en die deponeer je in de kopijbus naast de bar;
  • een persoon mag maximaal 4x per jaar geïntroduceerd worden.

Competitie
Het is zowel voor senioren als junioren mogelijk om competitie te spelen. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met de technische commissie (senioren) of de jeugdcommissie (junioren).

Toernooien
Jaarlijks worden diverse toernooien voor jong en oud georganiseerd (zie de activiteitenkalender). Hou voor inschrijving voor toernooien de website van Avanti in de gaten.

Communicatie
Het clubblad van Avanti ‘55 heet “Kantlijn” en komt 4 keer per jaar uit.
Een aantal keren in het jaar worden digitale nieuwsbrieven gestuurd aan ieder lid met een emailadres. Daarnaast wordt er informatie gegeven via de website: www.avanti55.nl.
Op de website worden de actuele berichten geplaatst. Voor de jeugd zijn aparte digitale nieuwsbrieven die je als je een emailadres hebt opgegeven automatisch ontvangt.

Belangrijke telefoonnummers en e-mail adressen
Avanti’55 Clubhuis
Van Haapsstraat 78
Postbus 1522, 6501 BM Nijmegen
024-3229025
www.avanti55.nl