Over Avanti

Avanti ‘55 is een gezellige tennisclub voor jong en oud. Het tennispark ligt aan de Van Haapsstraat in de wijk Groenewoud. Het park heeft vijf uitstekende gravelbanen en een omheinde oefenmuur. Alle banen en de oefenmuur hebben LED-verlichting.

Voorzieningen
Daarnaast heeft Avanti ’55 een leuk clubhuis, waarvan elk lid met een geldige ledenpas de deur kan openen. In het clubhuis tref je vervolgens aan: de ruim gesorteerde bar met o.a. drie biersoorten op tap, de dames- en herenkleedkamers met wasbakken, douches en wc’s, tafels en stoelen en een zithoek met tv. Wifi is beschikbaar. Er is een muziekinstallatie met Bluetooth- en koptelefoon-aansluiting voor je smartphone. We verwachten dat iedereen zuinig is op de spullen in het clubhuis en deze gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn.
In het tennisseizoen is de bar van maandag tot en met vrijdag open van 19.30 uur tot 23.30 uur. De bardienst wordt verzorgd door de leden zelf, die zich voor een bardienst ingeschreven hebben. Tijdens de vakantieperiode (eind juli tot eind augustus) is de bar gesloten. Tijdens toernooien en competitie is de bar ook gedurende weekenden geopend. Drankjes (en eten) kunnen genuttigd worden op het terras en in het clubgebouw. Je mag niet met serviesgoed de baan op!

Speelseizoen 
Het speelseizoen loopt van half maart tot begin februari van het volgende jaar. Als het weer goed is, zijn de banen ook in de winter te bespelen. Begin februari (meestal na de Algemene Leden Vergadering) worden de banen kort gesloten vanwege groot voorjaarsonderhoud. Dit is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.

De organisatie
Het bestuur van de club wordt bijgestaan door verschillende uitvoerende commissies en de ledenadministratie.

Spelerspasje, toegang clubhuis, een baan reserveren en introduceren
Elk lid krijgt na het betalen van de contributie een spelerspasje waarmee je het clubhuis in kunt. Het is verplicht om vooraf met de KNLTB ClubApp een baan te boeken voordat je naar Avanti gaat. Dit dient ook ter controle dat alleen speelgerechtigde leden en hun introducés van de banen gebruik maken. In de KNLTB ClubApp kun je met een medelid reserveren, maar ook met een introducé. Speel niet met introducés als het druk is, dus boek bv pas de dag tevoren. In de KNLTB ClubApp kun je zien hoe druk het op de baan is.

Introductie
Als je iemand wilt introduceren die geen lid is, gelden de volgende regels:

  • eigen leden mogen niet worden beperkt in hun speelmogelijkheden. Boek daarom kort tevoren;
  • per introductie moet vooraf met iDeal € 6,- per uur betaald worden;
  • een persoon mag maximaal 4x per jaar geïntroduceerd worden.

Banen
Elk jaar worden aan het begin van het seizoen de banen opnieuw geprepareerd. Paul, onze groundsman, is daarvoor verantwoordelijk. Hij wordt hierin bijgestaan door een aantal vrijwilligers.

Belangrijk :

  • Nadat je gespeeld hebt, moet je de baan slepen met behulp van het sleepnet van buiten naar binnen, van hek tot hek.
  • Je mag niet met regen spelen.
  • Verwijder zelf geen plassen, zeker niet met het sleepnet.
  • Als er onderhoud gepleegd wordt, moet je van de baan af. Dat geldt ook wanneer er gesproeid wordt. Na een vorstperiode mag er niet gespeeld worden, de netten zullen dan neergelaten zijn.
  • Niet achter spelende mensen langs lopen, helemáál niet bij officiële wedstrijden tijdens competitie of toernooien.

Speelgelegenheid
Junioren (tot 18 jaar) mogen tot 20.00 uur van de banen gebruik maken. Vanaf het jaar waarin je 18 jaar wordt, ben je senior en mag je vrij spelen.
Uitzonderingen:
• Er kan niet gespeeld worden op banen die gereserveerd zijn voor clubactiviteiten. Op de activiteitenkalender is te vinden wanneer, hoe lang en welke banen bezet zijn voor deze activiteiten. De activiteitenkalender staat ook op de site.
• Banen waarop tennislessen gegeven worden, zijn ook niet beschikbaar om vrij te spelen. De training zal indien nodig verplaatst worden naar de eerste droge baan, reserveringen voor die baan komen dan te vervallen.

Kleding en schoeisel
Om schade aan de banen te voorkomen, mag er alleen met tennisschoenen gespeeld worden. Trimschoenen of schoenen met een grof profiel zijn beslist niet toegestaan. Verder moet je algemeen gangbare tenniskleding dragen.

Tennisballen
Tennisballen verzorgt de vereniging. De ballen liggen in het ballenkastje in het clubgebouw en mag je zo pakken. Na gebruik wel terugleggen. Ballen, overgeslagen in de tuinen van de buren van de banen 3, 4, en 5 mogen in geen geval worden opgehaald. Dit geldt ook voor de eventuele eigen ballen. Met de buren is afgesproken dat de tennisballen die in hun tuin terechtkomen, door hen zelf worden terugbezorgd.

Labelavond en -ochtend
Van eind maart tot half november is er op maandagavond labelavond en op woensdagochtend labelochtend. Hier kan elk seniorlid individueel bij aansluiten, de commissie deelt in.

Tennislessen
Bij Avanti is het mogelijk training te volgen voor zowel junioren als volwassenen, voor beginners en gevorderden. Hou de website in de gaten voor actuele informatie omtrent tennislessen. Stuur voor meer informatie een mail naar trainer@avanti55.nl .

Competitie
Het is mogelijk om competitie te spelen. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met de competitiecommissie.

Toernooien
Jaarlijks worden diverse toernooien voor jong en oud georganiseerd (zie de activiteitenkalender). Hou voor inschrijving voor toernooien de website in de gaten.

Communicatie
Het clubblad van Avanti ‘55 heet de “Kantlijn”, deze komt 3 keer per jaar uit.
Zo vaak als nodig worden digitale nieuwsbrieven gestuurd aan ieder lid met een e-mailadres. Daarnaast wordt er informatie gegeven via de website: www.avanti55.nl.
Op de website worden de actuele berichten geplaatst.

Belangrijke gegevens
Avanti’55 Clubhuis
Van Haapsstraat 78
6525 CE Nijmegen
024-3229025
www.avanti55.nl

KvK: 40144188