Zes keer de Alpe d’Huez op voor een goed doel!

Op vrijdagavond 3 en zaterdag 4 september was het jaarlijks Invitatietoernooi met als thema ‘Op De Camping’. Tijdens deze prachtige nazomerdagen (uitgezonderd die frisse uurtjes op zaterdagochtend…) werd als vanouds gedubbeld door leden met een partner van buiten de vereniging.

Maar er gebeurde nóg iets! Fanatiek tennisser én wielerliefhebber Erik Verschuren ging samen met z’n fietsmaatje Tobias Engel in totaal 6x de Alpe d’Huez op tijdens het toernooi. Als niet-fietser kan ik me er al helemaal niks bij voorstellen, laat staan 6x… Enfin: de koude data: 6.301 hoogtemeters gemaakt, 161,75 kilometers getrapt en 5.500 kcal verbruikt. Zijn zwaarste moment was de 4e beklimming (“al stuk zijn en nog meer stuk gaan”) en het mooiste was -uiteraard- finishen in de laatste keer bergop onder het uur met 20 juichende Avantianen voor onze neus!

In totaal is ongeveer € 1.400 ingezameld waarvan € 800 is bestemd voor ‘onze’ AED. De rest is gedoneerd aan de Hartstichting!

Een prachtig initiatief, respect voor het afzien (die ventilator stond er niet voor niets…) en namens de club: erg veel dank voor de bijdrage!