Avanti en Insiders plaatsen buurt-AED voor Groenewoud

Elke week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Men heeft bij een hartstilstand een redelijke overlevingskans wanneer er binnen zes minuten gestart wordt met reanimatie. Die overlevingskans is nog groter wanneer iemand een AED bij het slachtoffer brengt. Als men 112 belt vanwege een hartstilstand, krijgen alle burgerhulpverleners in de buurt een oproep. Enkelen om direct naar het slachtoffer te gaan, anderen om eerst met een pincode een AED op te halen uit een AED-kast. Zie voor meer info www.hartslagnijmegen.nl.

Groenewoud is een rode vlek op de kaart van 6-minutenzones.

Avanti ‘55 en The Insiders, de tennisclubs aan de Van Haapsstraat, zijn ingegaan op het verzoek uit de buurt om de AED in het clubhuis te vervangen door een buurt-AED in een AED-kast aan de straat, ter hoogte van de Hendrik de Bruynstraat.

Avanti ‘55 en The Insiders betalen de AED en zullen cursussen verzorgen. Zij vragen om een bijdrage. Alle bijdragen zullen voor aanschaf, onderhoud en cursussen gebruikt worden.

Een bedrag overmaken kan naar Avanti ‘55, NL70 RABO 0308 6835 44, onder vermelding van: AED. Dat kan ook door een van de QR-codes onderaan te scannen in uw bankieren-app.

Alvast bedankt voor uw bijdrage, ook namens de Nijmeegse AED-stichtingen!

Bob Klaver, voorzitter@avanti55.nl
Pieter Wolswijk,
voorzitter@insidersnijmegen.nl

€5 AED        

 

 

 

 

 

 

 

€10 AED   

 

 

 

 

 

 

 

€25 AED