Ladder verlengd tot 1 augustus

Update half juni: ondanks de aankomende vakantieperiode, de clubkampioenschappen en het Open/Gesloten/GeSlowten Toernooi zien we geen aanleiding om per 1 juli te stoppen en gaan door tot 1 augustus. We nodigen iedereen uit om nog lekker veel te spelen. Inschrijven is nog steeds mogelijk, maar stoppen natuurlijk ook.

Omdat er voorlopig geen wedstrijden in competities en toernooien zijn, wordt er in mei/juni/juli 2021 een vrijblijvende pilot met de laddercompetitie van KNLTB Club gedaan. We hebben gekozen voor een genderneutrale indeling.

Vind je het leuk om wedstrijden te spelen, wellicht tegen Avantianen waartegen je nog nooit gespeeld hebt, dan is dit dus echt iets voor jou.
Je kan je inschrijven voor de enkel en voor de dubbel/mix. We houden het hiermee simpel en eenvoudig.

Inschrijven is snel gedaan!
In de KNLTB ClubApp, die we toch al gebruiken voor het reserveren van een baan, kun je bij “Spelen” kiezen voor “Laddercompetitie”. Kies vervolgens voor welke ladder(s) je je gaat inschrijven.

De wedstrijden duren net zo lang als de speeltijd voor het afhangen. Voor de enkel afhankelijk van het moment van de dag 40 of 60 minuten, voor de dubbel/mix altijd 60 minuten. Maar je mag ook iets anders afspreken, bijvoorbeeld een hele wedstrijd, mits er maar een winnaar komt.
Het is fijn als iedereen zich voor 1 mei inschrijft, maar later inschrijven is ook mogelijk. En tussentijds stoppen kan ook. Bij later inschrijven plaatst het systeem je onderaan. Als we zien dat dat veel te laag is, dan kunnen we je omhoog zetten, we doen dat in mei nog en zetten je dan aan de onderkant van je speelsterkte.

Het aantal dagen wanneer een wedstrijd moet starten na uitdagen hebben we verlaagd van 7 naar 4, omdat deelnemers ons meldden dat ze wel heel lang moesten wachten als de uitgedaagde niet reageerde. Je kunt dat zelf ook voorkomen door eerst bv via WhatsApp contact te zoeken voordat je iemand officieel uitdaagt. Daarnaast kun je bij problemen aan de organisatie vragen om een uitdaging te schrappen.

Meer info over inschrijven en uitdagen: https://support.knltb.club/support/solutions/articles/77000366984-laddercompetitie-clubapp-
Voor alle vragen en opmerkingen: ladder@avanti55.nl

We hopen dat veel leden mee gaan doen!

Jernst Tempelaar, Maarten van Borselen en Peter van Campen