Voorjaarscompetitie uitgesteld naar najaar

De KNLTB heeft meegedeeld dat net als vorig jaar, de voorjaarscompetitie pas in het najaar gespeeld wordt, met dezelfde competitiesoorten en teamrechten, maar zonder promotie/degradatie.

Voor deze “KNLTB Competitie 2021” zullen we half mei van de aanvoerders willen weten of het team in het najaar mee wil doen en zo ja, dezelfde competitievorm wil houden of een andere vorm, bv alleen dubbelen. Dat kunnen we pas vragen als het exacte aanbod aan competitievormen duidelijk is. Ook willen we dan weten of de teamsamenstelling verandert en of er verhinderingen zijn waardoor op voorhand duidelijk is dat er invallers nodig zijn.

Omdat de vrijdagavond niet “om de week” gespeeld zal worden en ook niet “op tijd”, en omdat we in het najaar geen team onder de vlag van The Insiders mogen inschrijven, zullen we als geen enkel vrijdagavondteam zich terugtrekt, ook dit jaar 1 vrijdagavondteam moeten verplaatsen naar zaterdag of zondag, bv naar de aangekondigde nieuwe competitiesoort GD 17+ met 5 partijen op zondag. Mogelijk moet geloot worden tussen de teams die op zaterdag of zondag terecht kunnen, maar dat zal pas half mei duidelijk zijn.

Meer info van de KNLTB: https://www.centrecourt.nl/alles-voor-verenigingen/competitie-organiseren/senioren/knltb-competitie-2021/