Zaterdag 9 januari: banen gesloten vanwege vorst en opdooi!

Het park is sinds zaterdagochtend 9 januari gesloten vanwege vorst/opdooi. Als na een nacht (of periode met vorst) de temperatuur oploopt, ontstaat opdooi. Bij opdooi kan het vocht dat in de toplaag zit, niet wegtrekken, doordat de laag eronder nog bevroren is. De toplaag verandert dan in een natte zachte laag (blubber). De baan is hierdoor onbespeelbaar. Bij betreding ontstaat er ernstige schade aan de baan. Pas als alle vocht weer uit de toplaag is weggetrokken (dit kan enkele dagen duren), kan de baan weer bespeeld worden. In veel gevallen kan dit echter pas nadat losliggende lijnen en de nog zachte baan zijn gewalst!

Vanwege winter en nachtvorst: hou de website in de gaten. Als groundsman Paul het park sluit, wordt dat z.s.m. op de website rechtsboven bij “Laatste nieuws en aankondigingen” gemeld.

De bedoeling is om dan ook reserveringen te annuleren, waarbij degenen die gereserveerd hebben, met een mail op de hoogte worden gesteld van de annulering. Een baan reserveren kan pas weer nadat het park door groundsman Paul vrijgegeven is.

Hieronder een foto van de opdooi van zondag 10 januari 2021: