Privacy en AVG bij Avanti ’55

Als een bij de KNLTB aangesloten vereniging met ledenadministratie, website, nieuwsbrief en clubblad, moet ook Avanti ’55 zich bezig houden met wat de nieuwe wet AVG/GDPR over persoonsgegevens betekent. Alle info is te vinden op www.avanti55.nl/privacy.

Korte samenvatting: Niet alleen Avanti, maar ook de KNLTB beschikt over persoonsgegevens van leden van Avanti. Vanaf 2018 gebruikt Avanti voor de ledenadministratie de software van de KNLTB. De enige andere partij waarmee persoonsgegevens (alleen namen en adressen) gedeeld worden, is Editoo, de drukker/verspreider van het clubblad. Editoo voldoet aan de AVG.

Clubleden die toegang hebben tot delen van de ledenadministratie, hebben dat vanuit hun rol. Waar mogelijk is die toegang ingeperkt.

Elk lid kan in de KNLTB-clubapp aangeven welke persoonsgegevens (pasfoto,  telefoonnummers, email-adressen) niet zichtbaar mogen zijn voor andere leden. Dat is in de KNLTB ClubApp te vinden via: Home->Meer(rechtsonder)->Lijntjesmenu(rechtsboven).

Contact:
– bij vragen of opmerkingen: privacy@avanti55.nl
– wijziging persoonsgegevens of opzegging lidmaatschap: ledenadministratie@avanti55.nl
– overige contactgegevens: https://www.avanti55.nl/contactgegevens/