Geslaagd Avanti-Insiders Open 2017 haalt recordbedrag op voor Marikenhuis

Zondag 23 juli is de alleszins succesvolle editie 2017 van het Open Avanti-Insiders toernooi afgesloten. Alle uitslagen zijn op toernooi.nl te vinden, met een apart tabblad voor de winnaars. Alleen op die zondag was er een beetje overlast van regen, verder verliep het hele toernooi vlekkeloos.

Elk jaar is er een goed doel gekoppeld aan dit toernooi. Deze keer was dit het Marikenhuis. Dat veel spelers en bezoekers dit een warm hart toedragen, bleek wel uit de grote opbrengst uit de diverse acties: Marikenbroodjes, Marikendropjes, een loterij met als hoofdprijs een cruise en het Mariken speciaalbier van brouwerij de Hemel. Andere jaren kon een goed doel met een bedrag van vier- à vijfhonderd euro verblijd worden. Deze keer kwam het, door het bestuur iets naar boven afgerond, uit op zevenhonderd euro. Jammer is wel dat eerder bericht is dat het meer dan duizend euro zou zijn. In die berekening was echter abusievelijk niet alleen het “Marikenkwartje” van het Marikenbier meegerekend, maar net als bij de dropjes/broodjes het verschil tussen verkoop en inkoop.