Wedstrijdverslagen Voorjaarscompetitie

Zaterdag 4 juni

Rap gelijkspel bij Rap

Nipte derde plaats Heren 3

De heren van Avanti 3 hebben het zaterdag klaargespeeld om nipt boven directe concurrent om de derde plaats Rapiditas 7 te eindigen. De middag begon wat onhandig en gaf aan dat het nieuwe Avanti-team toch nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. Terwijl Jan, Justin, Fons en Peter op Avanti aan het wachten waren op vijfde man Sjoerd, was Sjoerd bij Rapiditas op de andere vier aan het wachten. Toen eindelijk deze patstelling doorbroken was, kon men gezamenlijk het team Rap 7 tegemoet treden.

Na een kop koffie en een tompouce kon Fons de baan op. Omdat hij enkel 7 op zijn pasje heeft staan, moeten we hem vaak in de eerste slag van de oorlog vooruit sturen. In het algemeen vallen in die eerste slagen veel slachtoffers en ook deze keer was het raak. De sterke eersteling van Rap maakte het Fons met slices, korte ballen en alles wat hij maar kon verzinnen erg lastig. Knap dat Fons in de tweede set toch nog drie games wist te sprokkelen. Daarna mocht Justin dus al snel aan de tweede partij beginnen. Die wist hij in twee sets te beslissen in het voordeel van Avanti (2-6 3-6). Terwijl hij daar mee bezig was, kwam baan 1 vrij. Op een normaal park is dat een showcourt, maar bij Rap is dat gewoon ergens in een hoek bij de ingang. Daar mocht Jan het gaan proberen. Pas in de tweede set kon hij games pakken, maar net niet voldoende. Daarna was het de beurt aan Peter. Zou hij een punt eruit slepen, zodat Heren 3 met 2-2 uit de singles zou komen? Ze deden over het inspelen bijna even lang als over de rest van de partij. Bij 1-1 in de eerste set sloeg Peter een vervaarlijk korte bal. De Rapper stormde naar het net, terwijl toeschouwers al zagen dat ie ‘m, als ie ‘m al zou kunnen halen, nevernooitniet meer over het net zou krijgen. Deze krachtsinspanning kwam ‘m echter duur te staan, want hij hoorde zelf dat er wat knapte, en met een greep naar zijn linkerhamstring stortte hij ter aarde. Daarmee had Peter eigenlijk 2 punten binnengehaald, want de tweede dubbel kon Rap nu ook niet meer spelen. Avanti besloot zijn sterkste spelers in te zetten om te proberen de overwinning mee te nemen naar de andere kant van het spoor. Peter mocht nog wat losslaan tegen Fons op baan 2, maar op baan 1 spande het erom. Zouden Justin/Sjoerd de overwinning over de streep trekken? Ademloos werd de ontknoping in de derde set gevolgd. Hoe de laatste games precies verloren gingen, kon men later niet helemaal meer reconstrueren, maar de 7-5 voor Rap ging op het wedstrijdformulier. De stemming klaarde pas een beetje weer op toen Joske rond ging met bittergarnituur, Affligem en ander bier. Helemaal feest werd het toen duidelijk werd dat de gewonnen set in de dubbel ervoor gezorgd had dat Heren 3 de onderlinge wedstrijd gewonnen had en dus met evenveel punten toch boven Rap als derde was geëindigd. Deze competitie vraagt om een nabeschouwing. Captain Peter heeft al toegezegd om een datum en locatie te gaan vinden om sportief en culinair op het bereiken van deze derde plaats te gaan terugkijken.

Zaterdag 21 mei

Nipt verlies in Lent

Kippen en Jopen voor Heren 3

De heren van Avanti 3 hebben zaterdag j.l. een nipte nederlaag geleden. In Lent werd op een zonnig tennispark met 4-2 verloren. Dat het een lastige dag zou worden, was vooraf bekend. De in topvorm verkerende Fons stond niet op het wedstrijdformulier. Een hard gelach dat zal eenieder begrijpen. Zeker op kunstgras, wat toch dé ondergrond is van Fons. Hoewel hij naar verluidt zelfs op een straat met klinkers nog bereid is te spelen (mét een goed resultaat). Enfin, de andere 4 helden van Avanti 3 waren natuurlijk zeker niet minder. Wat te denken van de 4e singelaar, captain Peter. Vooraf werd nog gevraagd of het erg zou zijn om met de 4e single te beginnen. Dit vonden wij niet erg, maar ze hadden er wel even bij mogen zeggen dat de 4e single van Lent een beetje te vergelijken was met een 1e single. Dat was op zich wel netjes geweest, want dan had het publiek niet eerst nog even een kopje koffie besteld. Na dit kopje genuttigd te hebben, was Peter namelijk alweer klaar met spelen. De einduitslag is uw schrijver van vandaag vergeten. Gelukkig maar.

Het bijzondere van beginnen met de 4e single, was dat er begonnen werd met 4 singles tegelijk. Met andere woorden, ik weet niet waar de beste captain zich de vrijdagavond had bevonden, want echt logisch was zijn vraag dus niet. Hij ondervond wellicht nog hinder van een Jopie teveel van de avond ervoor. (Jopie: “bier volgens eeuwenoude en innovatieve recepten. Onderscheidend, authentiek en vol van smaak. Achter ieder bier schuilt een bijzonder verhaal en dat proef je”). De 4e single was dus snel voorbij en dat gold eigenlijk voor alle wedstrijden. De 1e werd door Erwin verloren. Justin won zijn wedstrijd door in 2 setjes af te rekenen met de persoon in kwestie van hierboven. Niets ten nadele van de prestatie van onze joker, want met 8 op zijn pasje, dendert hij als een sneltrein door de competitie, een totale chaos achterlatend. Inmiddels wijst zijn speelsterkte al richting 6 en dit zal niet het eindstation zijn. Dan Jan die ondanks zijn blessure van geen opgeven weet. Een mooie, spannende wedstrijd waarbij Jan de overwinning op het nippertje moest laten aan de tegenstander. Een tie-break moest eraan te pas komen om Jan de verslaan, maar helaas, ook deze partij ging verloren: 1-3 na de singles. Dan de dubbels die verder werden gespeeld op 1 baan. Hierdoor konden de teamgenoten elkaar aanmoedigen, wat ook gebeurde! De eerste dubbel bestaande uit Justin en Erwin maakte er een geweldige wedstrijd van. Boris Becker zou jaloers worden op de snoekduiken die Justin en Erwin lieten zien. Prachtige rally’s en mooie punten aan het net. In de 1e set werd op 4-3 de beslissende break geplaatst, waarna de set keurig werd uitgeserveerd. In de 2e liep het inmiddels befaamde en gevreesde duo snel uit naar 4-1. Lent gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 4-3 en later 5-4. Gelukkig bleef het Avanti-duo uiterst koel waarna na bijna anderhalf uur de partij werd afgemaakt: 6-3 en 6-4. Dan de 2e dubbel met Jan en Peter! Gadegeslagen door Erwin&Justin vochten ze voor een verdiende 3-3 einduitslag. Helaas werd het toch 2-4 want de dubbel ging verloren. Hard gewerkt, goed gestreden maar het bleek net niet genoeg. Toen de mannen van Lent meldden dat er kippetjes met Jopen op ons wachtten, werd de pas naar het terras enigszins versneld. Inderdaad, heerlijke kippetjes uit de oven met dat lekkere hierboven beschreven biertje. Zonnetje erbij, stokbroodje, een mooie middag, ondanks het nipte verlies. Bedenkend dat dit team pas sinds dit jaar bij elkaar is, hulde voor de strijd die geleverd wordt. Niet alleen de strijd, maar ook de saamhorigheid in het team is heel groot. Fijn om hier onderdeel van uit te mogen maken!

 

Zondag 8 mei

Avanti Zondag Gemengd 35+ 2: Avanti – Zeddam 1-4

Degradatiespook Gem 35+ 2

Een prachtige dag, we ontvangen de sympathieke Zeddammers in onze achtertuin, ook onze invalsters Liz en Nelleke zien er super gemotiveerd uit. Prachtige DE op baan 1 waar Liz er alles aan doet om het haar Duitse tegenstander zo lastig mogelijk te maken, maar van Duitsers winnen is nu eenmaal extra lastig, stand 0-1.
Op baan 2 draait de eerste set op een tiebreak uit, die Lex net verliest (6-8). In de tweede set komt hij overtuigend met 1-0 voor, maar schakelt dan ineens over op stumperdtennis, daar heeft hij een paar keer per jaar last van, stand 0-2.
Tijd voor onze andere invalster Nelleke, zij besluit om het Mart (beetje last van z’n knie) in het GD  heel gemakkelijk te maken. Mede dankzij Nelleke’s glansrol walsen zij over twee arme Zeddammers heen met 6-0, 6-1, stand 1-2.
Na een korte pauze maken wij ons op voor de dubbels. De captain besluit om Lex na zijn dramatische single naast de ploeg te houden, Mart gaat met Kees de HD spelen, bij de dames Liz en Nelleke, Betty koos voor de rol van charmante assistente en bracht de hele dag extra water, sportdrankjes, Marsen en andere stimulerende middelen.
Wij zagen op baan 2 een aan perfectie grenzende eerste set van Kees en Mart (6-2). Zij genoten daar zelf ook van, te lang eigenlijk en weg was de tweede set. In de derde werd net iets teveel achter de feiten aan gerend, stand 1-3.
Bij baan 1 zat de grote publieke belangstelling in het zonnetje intens te genieten van de DD. Onze Liz en Nelleke kwamen in de eerste set van 2-5 achter op 7-5 winst en omdat op baan 2 de heren ook net daarvoor de 1e set wonnen, droomden wij stiekem van een 3-2 overwinning. Maar na een spectaculaire 2e set moest ook de DD met een 3e beslist worden. Weer komen ze met 2-5 achter, intussen werd het op baan 2 dus 1-3, wij hopen op hetzelfde wonder als in de 1e DDset, weer wordt het 5-5 en weer 7-5, maar nu voor de Zeddamsters, zo jammer na zo’n verrukkelijk duel, eindstand 1-4.
Wij danken Liz en Nelleke voor hun grandioze inzet.
Het degradatiespook waart rond ons team……

Zaterdag 7 mei

Onderonsje in Oost tijdens de Giro in Gelderland

Eerste overwinning Heren 3

Nadat de vorige wedstrijddagen al een stijgende lijn te zien was, behaalden de heren van Avanti 3 zaterdag hun eerste overwinning. Tegen Slow werd het thuis 4-2.

Vooraf was een verkeerschaos voorspeld. De KNLTB had het zelfs toegestaan om de wedstrijden eventueel een week later te spelen. De Giro kleurde Gelderland roze en zou ‘s middags op een steenworp afstand van het Avanti-park aan de Van Haapsstraat passeren. Invallers Joost, John en Peter (de G.) moesten de route van de Giro doorsnijden tijdens hun tocht naar het park. Omdat ze pas nodig waren bij de tweede single (Joost) of bij de dubbels  (John en Peter de G.) en het vooraf niet duidelijk was hoe hard de Giro zou rijden en hoe lang de wedstrijden van de teams die al eerder op Avanti begonnen waren, was onzekerheid troef. Ook bij Fons, die nu de eerste single moest spelen tegen Niek, die speelsterkte 5 had. Fons weerde zich kranig en speelde het zelfs klaar om enkele games te sprokkelen tegen deze veel te sterke tegenstander.

Daarna betrad Joost het in de zon blakerende strijdperk van baan 1. Met degelijk, vrijwel foutloos spel stoomde hij over zijn tegenstander heen in de eerste set. In de tweede trok die zich aan Joosts niveau op, maar toch kon Joost in de tie-break toeslaan. De derde single is voor Heren 3 een zekerheidje, omdat Justin dit jaar nog speelsterkte 8 heeft. Ook nu maakte deze in de schaduw van baan 2 geen fout en veegde zijn tegenstander in twee sets van de baan. In de tussentijd was Peter (v C.) op baan 3 aan de laatste single begonnen, tegen Willem, die in het begin nog aardig mee kwam, maar daarna instortte.

Na de singles stond Heren 3 met 3-1 voor. Een gelijkspel was zeker, een overwinning mogelijk! Overleg tussen de vier dubbelaars bij baan 2 leidde tot de combinaties John/Peter v C. als eerste dubbel en Justin/Peter de G. als tweede. Dit was achteraf gezien de tweede tactische meesterzet/opofferingsstootslag: eerst Fons en daarna Peter/John als kanonnenvoer. Want de sterke combinatie Justin/Peter de G. stoomde naar een 6-0 op baan 2. Verrassend genoeg werd daarna de tweede set met 5-7 verloren, dus de overwinning hing aan een zijden draadje. Maar Justin en Peter de G. herpakten zich en haalden met 6-4 niet alleen de derde set, maar gelijk ook de eerste overwinning van Heren 3 binnen.

Deze overwinning werd daarna nog lang gevierd, buiten op het terras van Avanti en met de door Justin bereide hapjes, waarmee hij Peter naar de kroon trachtte te steken en daarbij heel aardig in de buurt kwam. Bij de nazit bleek de wedstrijd eigenlijk een onderonsje in Oost geweest te zijn: Slower Niek had nog voetbaltraining gehad van Peter de G. bij Orion, Slower Willem (door Peter de G. Bastian genoemd vanwege een treffende gelijkenis met een Duitse voetballer) bleek een vriend van de zoon van John en twee Slowers studeerden aan de Science Faculty van Peter van C.

En nu natuurlijk allemaal weer vol in de voorbereiding voor de uitwedstrijd van 21 mei naar het kunstgras van LLTV Lent!

Zaterdag 23 april

Gelijkspel voor Heren 3

Fons en Jan redden Avanti in Malden (verslaggever E. Schipper)
Nadat op de eerste 2 wedstrijddagen nipt werd verloren, behaalden de heren van Avanti 3 zaterdag hun eerste gelijkspel. In Malden werd het 3-3.
Met invaller Sjoerd als joker, reisden de mannen van Avanti af voor hun wedstrijd in Malden. Het was nog even wachten op Sjoerd de invaller, maar na 7 minuten wachten bleek onze joker zijn status waar te maken (onzichtbaar en niemand weet hoe die eruit ziet maar hij bestaat) want Sjoerd bleek al 10 minuten op ons aan het wachten te zijn, in de kantine, waar de rest buiten stond! Dat het team gretig was, bleek wel bij binnenkomst want nog voordat de tegenstander binnen was, zat het team van Avanti al aan de koffie. Erwin mocht als eerste de baan op, maar dan als 2e single. Op de baan ernaast betrad Fons de arena, maar dan als 3e single, begrijpt u het nog? Wij niet meer. Wellicht was dit omdat men bij Malden ook wist dat Fons er graag een marathonpartij van maakt, dat zou kunnen want ook nu maakte Fons er weer bijna nachtwerk van. Terwijl Erwin (die toch tegelijk was begonnen) na zijn verliespartij al lang en breed aan zijn 2e AA’tje zat, begon Fons pas aan de 3e set. Intussen vertelde de tegenstander van Erwin aan iedereen die langs kwam lopen dat hij in 2 sets had gewonnen van Erwin. Erwin, die ernaast zat, overwoog even om dan een willekeurig iemand aan te wijzen met de mededeling: “Kijk daar, dat is Erwin”.
Fons pakte de 1e set, verloor de 2e maar herpakte zich op onnavolgbare wijze. Het moet toch een teleurstelling zijn om een voorsprong uit handen te geven en de set nog te verliezen. Fons schakelt dan echter een tandje bij en met lange, mooie rally’s trok hij langzaam de wedstrijd naar zich toe. Een eeuwigheid duurde de wedstrijd die uiteindelijk na een ware slijtageslag werd beslist door Fons! Hulde! Inmiddels was Sjoerd begonnen aan zijn partij maar ook hij had net als Erwin moeite met het ku(ns)tgras. Als ik meld dat zowel de forehand als de backhand van onze tegenstanders slice waren, dan weet je wel wat voor wedstrijd we hebben gespeeld. Heel snel vergeten. 1-2 na 3 singles. Maar dat ervaring een behoorlijke rol speelt in het hedendaagse tennis, bewees Jan die de 4e single speelde. Totaal geen last van de ondergrond en met prachtige punten werd de 1e set gewonnen: 6-4. Mooie punten met lobs en smashes, je kunt het zo gek niet bedenken of Jan kwam ermee op de proppen en dat terwijl hij geblesseerd was aan z’n linkerarm! Ook in de 2e set was was Jan heer en meester en veel sterker dan de uiteindelijke uitslag doet vermoeden: 6-4. Dus na alle singles was de tussenstand 2-2! Avanti, dat aantrad zonder vaste krachten Peter en Justin, kwam met het gelegenheidsduo Sjoerd en Erwin voor de 1e dubbel. De 1e set werd nog gewonnen, maar helaas verloren ze zowel de 2e als de 3e. Jammer, er had meer in gezeten maar het zat ook echt niet mee. Netballen en ballen op de lijn op de juiste momenten voor Malden werd Avanti helaas teveel. Vrijwel in elke game deuce, maar toch verloren: 7-6 2-6 3-6. Alle hoop was dus gevestigd op het koningskoppel Jan en Fons en dat ze de druk aan konden, bewezen ze! Na hun lange singlepartij waarbij al veel energie moet zijn verspeeld, werd ook de dubbel een marathonpartij. Maar Fons die vaak traint en Jan die veel fietst, beschikken over een uitstekende conditie en in 3 lange sets werd de dubbel uit Malden verslagen! 6-4 2-6 6-4 voor Avanti dus het eerste gelijkspel was een feit, 3-3! Hierdoor staat Avanti na 3 wedstrijden op een keurige 4e plaats op de ranglijst.

Zaterdag 23 april

Avanti Heren 2 : verlies op gravel, maar winst aan de bar

(Verslaggever: VCL)

Het team van captain Luc de Wildt heeft in de thuiswedstrijd tegen Nijmegen Quick het onderspit moeten delven. Slechts 1 enkel en 1 dubbel konden over de streep getrokken worden. Dit was voor het nieuwe Avanti-team een onverwachte tegenvaller. Maar toen er uiteindelijk om de drankrekening gedobbeld werd, kwam de klasse van de Avanti-heren bovendrijven: de gasten werden hierbij overklast. Er is nog even contact met de KNLTB gezocht, die meldde dat het wedden op eigen wedstrijden verboden is, maar dat er nog een werkgroep opgericht wordt om zich te buigen over de variant waarbij er achteraf “gedobbeld” wordt, waarbij de verliezende partij eigenlijk toch een financiële vergoeding krijgt.

Zondag 17 april

Avanti Gemengd 35+ 2  – Sprenkelaar

(Verslaggever: L. Bouts)

Oh wat waren ze al vroeg aanwezig en wat waren ze goed!! Het begon meteen met de singlelaars. Betty kon zich op baan 1 niets permitteren of ze was het punt kwijt. De eindstand 1-6, 2-6 is gewoon zeer geflatteerd, want Betty won regelmatig prachtige rally’s. Gelukkig kon Betty veel meer spelvreugde tanken in de DD met Marieke. Weer werd op schitterende wijze de derde set gehaald, maar ze kregen weer geen tijd om even diep adem te halen, want evenals vorige week te Wijchen sloeg de overkant in de derde set meteen meedogenloos toe potdorie. Marieke speelde in de DD ook uitstekend, na eveneens een enigszins frustrerende eerste partij, haar GD met Kees. Elk jaar als Kees voor de hapjes moet zorgen komt hij traag op gang en dat bleek deze keer zelfs zo erg dat hij zich na afloop zich niets meer van de GD kon herinneren, de partij (natuurlijk zeer sterke tegenstanders) was volledig langs hem heen gegaan!
Lex stond in de HE tegen de beroemde Kyturk Akkerman uit Apeldoorn en deze bleek met de intentie naar Nijmegen gekomen te zijn om niet alleen iedere bal te halen, maar tevens om uit de meest onmogelijke posities winners te slaan (2-6, 3-6), toch enigszins teleurstellend. Maar er was nog de HD met Mart tegen diezelfde Kyturk en partner. Dat werd een strijd die alleen maar heviger werd en eind derde set zo verhit was, dat de plotselinge hagelbui als welkome verkoeling werd ervaren. Toch werd die verrassende neerslag zo hevig dat bij de stand 5-5 schuilen noodzakelijk bleek. Drie kwartier later mondde de hervatting in een tiebreak uit en daar toonde Mart zijn topvorm. Dat gaf de doorslag en zo werd de eindstand 1-4.
We staan er niet best voor maar na de komende wedstrijd in Warnsveld tegen ‘t Braamveld weten we meer want zij staan zelfs onderaan!

 

Zaterdag 16 april

Heren 3 onderuit in 2e ronde ondanks fantastische 3e helft
(Verslaggever: E. Schipper)
Ook de 2e speelronde heeft voor de mannen van Avanti 3 geen overwinning opgeleverd. Na een spannende en tevens zeer gezellige dag, ging De Oorsprong er met de punten vandoor: 4-2.
Dat het een gezellige dag kon worden, bleek al bij de koffie. Uw schrijver van vandaag verheugde zich op een lekker groot stuk taart, maar hij keek redelijk beteuterd toen de tegenstander doodleuk met 7 man op kwam draven. Mooi om te zien dat 7 mensen uit 1 team de hele dag bij elkaar waren. Dus geen gezeur van ik kom niet voor maar 1 partij, sterker nog, de meesten speelden slechts 1 partij. Zo ook de 1e single die zijn enige partij begon om 11.30 uur en na iets meer dan 5 kwartier alweer mocht douchen. Helaas voor Avanti, wel met een overwinning op zak. De 2e partij volgende meteen erna toen Fons de baan betrad. Na zijn optreden van vorige week, beloofde dit wat te gaan worden. Helaas bleek de tegenstander een maatje te groot. (Niet letterlijk). Fons kwam in de 2e set nog wel heel sterk terug, maar kwam net te kort. Dan de 3e single, gladiator Justin die net voor het einde van de transfermarkt door Peter was gecontracteerd. Helemaal uit Delft opgepikt en ingevlogen naar Nijmegen. 8 op zijn pasje omdat hij volgens horen zeggen na Roland Garros 2002 niets meer had gedaan. Maar dat deze man kan tennissen, bewees hij ook nu weer. Ik sprak een toeschouwer en die vertelde iets geels te hebben zien langs vliegen “maar geen idee waar ie terecht kwam”. Tegen dit servicegeweld is niemand opgewassen, zo ook onze vriend van De Oorsprong niet. In 2 sets werd deze meneer aan de kant gezet. Inmiddels was op de baan ernaast Peter begonnen aan zijn partij.  Set en 5-0 achter. Menig tennisser kan partijen als deze, helaas, herinneren en goede kans dat er bij net zoveel 3 minuutjes later 6-0 op het bord stond. Maar niet bij Peter. Ik weet niet of het komt omdat Nijmegen niet ver van Duitsland ligt, maar van Peter -Thomas Muster- van Campen heb je pas gewonnen als het formulier is ingevuld. Als je denkt het punt binnen te hebben, volgt er toch nog een passing. Luid aangemoedigd door alle teamgenoten stond het plots 5-5! In een enerverende game die volgde, kwam De Oorsprong helaas toch op 6-5 en dat bleek de genadeklap: 7-5. Maar wat een geweldige wedstrijd was dit op baan 4.
Op dezelfde baan werd ook de 1e dubbel gespeeld. Deze zou eigenlijk op baan 5 plaatsvinden maar Fons was zo vriendelijk om de baan weg te geven aan een ander team. Zo gaat dat klaarblijkelijk bij Avanti, men helpt elkaar aan banen i.p.v. te zeuren over baanbezetting. De 1e dubbel werd gespeeld door Justin&Erwin. De tussenstand was op dat moment 1-3 dus deze dubbel moest gewonnen worden om in ieder geval zicht te houden op een gelijkspel. Ondanks een 6-5 achterstand werd de 1e set uiteindelijk met leuke rally’s in een tie-break gewonnen. In de 2e set denderde de Avanti trein door en werd het 6-3. Een prima overwinning voor ze, zeker gezien ze pas voor de 2e keer samen speelden. Op baan 5 was inmiddels de laatste dubbel begonnen. Invaller John samen met Fons. Een gevreesd duo zoals eenieder begrijpt. Met name in de 2e set waren er prachtige rally’s en mooie punten te zien. Helaas bleek het ondanks de inzet en het harde werken net niet genoeg voor een overwinning. De wedstrijd was afgelopen: 2-4. Dat ook tennis over een 3e helft beschikt, zagen we erna. Captain Peter had voor heerlijke hapjes gezorgd. Stokbrood, balletjes, tapenade, komkommer, brie, je kon het zo gek niet bedenken of het stond er. Alle 7 mannen van De Oorsprong waren er nog en met z’n allen maakten we er nog een hele leuke avond van!
Volgende week een uitwedstrijd in Malden. (Er zijn nog kaarten)

Zaterdag 9 april

Ooij – Avanti Heren 3

NEDERLAAG VOOR AVANTI OP OPENINGSDAG (Verslaggever: E. Schipper)

De mannen van Avanti Heren 3 zijn het seizoen met verlies begonnen. Op bezoek in Ooij leden de mannen van captain Peter van Campen een 4-2 nederlaag.

Al bij de eerste 2 singles bleek dat het een zware middag zou worden. Erwin moest aantreden tegen Anwar el Ghazi, een speelsterkte 5, en Fons moest tegen iemand die een naam droeg die al deed vermoeden dat ie fantastisch kon tennissen: Erwin. Bij de 1e single waren leuke punten te zien maar helaas voor Avanti ging deze wedstrijd toch verloren. Fons op de baan ernaast ploegde, zwoegde en speelde prachtige punten wat zelfs resulteerde in een 3e set. Dit allemaal onder toeziend oog van de voorzitter en teamlid Jan die de ploeg kwam toejuichen. Helaas voor Avanti ging ook deze wedstrijd verloren maar wat was het een mooie strijd op baan 2.

Dan Justin in de 3e partij. Ook deze wedstrijd werd beslist in 3 sets. Het serveren deed uw journalist van vandaag denken aan Richard Krajicek. Met knallen van tegen de 200 km/u werd Ooij de wil opgelegd.  Sportief genoeg liet Justin de 2e set even lopen om vervolgens in de 3e set alsnog toe te slaan. Met een run van 11 punten op rij kwam Justin op matchpoint. Bij z’n 2e was het raak, bammmm!  Onze captain Peter was de 4e die de arena mocht betreden. Onze lieve heer mag weten wat er in die anderhalve literfles “water” zat, maar hij zweefde als een hinde over de baan. Onze vriendelijke vriend van Ooij werd van links naar rechts gestuurd.  Zelfs een pilletje van z’n vriendin hielp niet. Een prachtige partij die Peter eruit wist te slepen! Het stond na de singles 2-2!

De 1e dubbel voor Avanti,  de 1e partij ooit samen van Justin en Erwin. Erwin had nog even overwogen om een helm op te doen tijdens het serveren van Justin maar dat was natuurlijk helemaal niet nodig want Justin weet precies waar die ballen moeten komen! Nadat de 1e set nipt verloren ging,  werd de 2e set met leuke rally’s en punten gepakt met 6-3! Eigenlijk wilden ze doorstoten en ze hadden erop gehoopt maar helaas. Bij 3-3 en 30 gelijk op service van Avanti gingen de volgende 2 punten naar Ooij, 3-4 en deze klap kwamen de mannen niet meer te boven. Nog een keer serviceverlies en toen was het klaar. Helaas, maar met een goed gevoel mogen ze terugkijken op deze 1e partij. En dat mogen ook Fons en Peter want die maakten er helemaal een spektakel van! De 1e set werd nog verloren maar echt spelend als een team werd de 2e set na een zinderende tie-break gepakt, 7-6! Wat een marathonpartij in de lentehitte van baan 2. Helaas bleken ook zij na de 2e set niet meer voldoende energie te hebben om ook de 3e te pakken. Dit was totaal geen schande want op papier waren de tegenstanders vele malen beter. Maar helaas toch in 3 sets onderuit. Hierdoor ging de algehele wedstrijd dus alsnog verloren. Het werd uiteindelijk 4-2 voor Ooij. Desalniettemin mogen de mannen van Avanti met trots terugkijken op deze 1e wedstrijd. Tegenstanders die al jaren met elkaar spelen en Avanti die even op bezoek komt en het ze zeer moeilijk maakt. Dit belooft wat voor de toekomst!