In Memoriam: José Poels

Jose_tennist
Op 11 juli is José Poels na een korte, heftige ziekte periode overleden. 27 juni werd de kanker met uitzaaiingen geconstateerd, precies twee weken later ging ze dood. Verbijsterend. Tijd om te vechten – wat ze zeker van plan was want ze wilde nog een mooie tijd hebben, ook na de diagnose – is haar niet gegeven. Het ging allemaal zo snel. José was al heel lang lid van Avanti en is van 1994 tot 1997 secretaris van het bestuur geweest. Ze speelde door de jaren heen in verschillende teams competitie, tot en met dit voorjaar. Daarnaast heeft ze een belangrijk aandeel geleverd in de aankleding van het clubhuis. Recent was ze nog betrokken bij de het ontwerp en de inrichting van het nieuwe talud. Ze was geliefd, strijdlustig, vol humor, was makkelijk in con tact maken en verbindingen leggen. Een behoorlijk aantal van ons zijn “via José bij Avanti gekomen”. José hield van kleur, van dingen maken, bezig zijn, had een mozaïekatelier en B &B in  haar eigen huis. Ze hield van gezelligheid, lachen, rikken, schaatsen, volleyen, fietsen, borrelen, wandelen en nog van zoveel meer. Onvoorstelbaar dat zo’n sportieve meid het zo moest afleggen tegen deze ziekte.Dinsdag 16 juli is de afscheidsbijeenkomst van José. Iedereen die daar bij wil zijn, is van harte welkom (zie bijlage).Wat Avanti betreft: José zou meedoen met het open toernooi. De realiteit haalde haar en ons in. We hebben besloten de traditionele act aan het eind van het open toernooi te laten vervallen. Het past even niet.

Na de afscheidsbijeenkomst op dinsdag 16 juli, wordt vanaf half 2 bij Avanti de gelegenheid geboden om elkaar te ontmoeten en stil te staan bij José.

Bestuur Avanti’55